Translate

2015. május 22., péntek

Egy 5 perces ebéd - Zöldspárgás farfalle


Lassan úgy leszünk a spárgával, mint Gombóc Artúr a csokoládéval. Ettünk spárgát flamand módra, hollandi mártással, spárgakrémlevest, spárgás rizottót. Sült spárgát, főtt spárgát. Fehér spárgát, zöld spárgát, vadspárgát.
Ha megszavaztatom a többieket, hogy ma mi legyen belőle, az első helyen mindig a spárgás tészta szerepel. Kb. 5 perces munka, elronthatatlan, úgyhogy ezt esszük leggyakrabban.  Jó más tésztával, akár spagettivel is, de akkor kicsit több tejszínt szoktam beletenni.
Ideális szombati ebéd. Szép, napos hétvégét kívánok mindenkinek!  (nálunk 9 fok van, aztán eső-eső-eső jön, indul a belga "monszun".)


Hozzávalók:

egy köteg zöldspárga (500gramm)
500 gramm farfalle tészta
2 dl tejszín
5 dkg parmezán sajt
2 evőkanál olívaolaj vagy vaj
só, bors

Feltesszük a vizet a tésztának. Megsózzuk. Ezután letörjük a zöldspárga végeit, a sípokat felkarikázzuk. Olívaolajon vagy vajon megpároljuk a spárgát (maradjon roppanós), majd felengedjük a tejszínnel. Sózzuk, borsozzuk.
A farfallét lobogó forró vízben főzzük 10 percig, leszűrjük, majd a spárgába keverjük.
Parmezánnal meghintve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

Copyright

Az oldalon megjelenő fotók és írások a szerző tulajdonát képezik. Azokat kizárólag engedéllyel, a forrás megjelölésével lehet felhasználni.